WCAG checker tool

WCAG checker voor website beheerder

Over dit project.

De WCAG checker tool. Een online tool, speciaal in het leven geroepen om ondernemers met een website (en dat zijn er nogal wat) bewuster te maken van hun digitale toegankelijkheid. De tool die hieraan gekoppeld is, is ontwikkeld door een externe partij. Voor expertise in het ontwerpen van een sterk dashboard, ben ik gevraagd om mijn steentje hieraan bij te dragen.

Het mobiele en desktop inloggen scherm.
Het mobiele en desktop 'widget toevoegen' scherm.

Easy en clean.

Er is door de klant gekozen voor een 'minimaal-branding' dashboard. Weinig kleur, weinig poespas; alleen de elementen die er toe doen. (Op een later moment kan men altijd nog kiezen voor een branding sausje, maar dat terzijde.) Het dashboard bestaat uit enkele hoofdpagina's, waarbinnen de (eind)gebruiker diverse records, velden en elementen kan wijzigen. Denk hierbij aan het toevoegen van klanten, websites en persoonlijke gegevens.

Het mobiele en desktop 'profiel (wijzigen)' scherm.
Het mobiele en desktop 'widgets' scherm.

Een gestroomlijnde user interface.

Dit was een erg leuk project. Het dashboard is zeer makkelijk in gebruik en heeft alle elementen die ervoor zorgen dat een dashboard (vooral op mobiel) heerlijk snel navigeert. Ook hier was de klant zeer positief over het eindresultaat. Wat vooral hielp in dit proces was een goede voorbereiding; denk hierbij aan een volledig gebruiker stappenplan, een boomstructuur van alle opties en een sterk concurrenten en gebruikersonderzoek. Binnenkort wordt de applicatie pas officieel gelanceerd, maar ik ben nu al zeer tevreden.

Tags:

UI design UX design Branding

Check meer portfolio.

Website (2023)

Gestroomlijnd sollicitatieproces voor een scholengroep

Website (2023)

Muziek review website in een nieuw jasje

Applicatie (2023)

WCAG checker voor website beheerder

Website (2023)

Herpositionering van een grote supermarkt