LLUID

Muziek review website in een nieuw jasje

Over dit project.

LLUID is een muziek review website die al meer dan tien jaar een actieve concurrent is van het grote Oor. De website heeft in de afgelopen jaren meerdere kleine redesigns gezien, maar dit keer was het toe aan de 'next big step'. De website was namelijk aan de trage kant en de user experience was niet meer van deze tijd. Een nieuwe, snellere en gebruiksvriendelijkere website was dus aanstaande!

Wireframes van de homepage.
Wireframes van de categorie pagina.

Logisch en snel.

Nieuws lezen is van alle tijden. Maar de laatste jaren wordt de manier waarop we nieuws verorberen steeds sneller. Om mee te kunnen concurreren was dus een lay-out nodig die sneller to-the-point kwam en elementen logischer liet samenkomen. Hiervoor ben ik zodoende begonnen om de perfécte wireframes te ontwerpen.

De cards/nieuws-blokken staan dicht op elkaar, teksten en meta data staan zo logisch mogelijk op elkaar afgestemd en de mobiele vertaling speelt hier nóg sterker op in. De meeste bezoekers van de website komen immers binnen op een mobiel apparaat. Zo veel mogelijk laten zien op zo'n min mogelijk ruimte; dat is -vind ik- goed gelukt!

Wireframes van een review pagina.
Een concept ontwerp van de homepage.

Voor en door muziekliefhebbers.

Op basis van de eerder ontwikkelde wireframes, ben ik aan de slag gegaan aan de vertaling naar een definitief ontwerp (zie voorbeeld). Inmiddels staat de website live en is deze simpelweg te beheren middels een CMS. De beheerder kan zelf pagina's aanmaken, berichten plaatsen en allerlei content zelf beheren. Het resultaat mag er zéker wezen, bekijk de website van LLUID hier!

Tags:

Webdesign UX design UI design SEO optimalisatie Front-end development (Re-)branding

Check meer portfolio.

Website (2023)

Gestroomlijnd sollicitatieproces voor een scholengroep

Website (2023)

Muziek review website in een nieuw jasje

Applicatie (2023)

WCAG checker voor website beheerder

Website (2023)

Herpositionering van een grote supermarkt